• Corona protocol

  Vanaf 6 november 2021 gelden nieuwe maatregelen om Corona te bestrijden en de zorg in de ziekenhuizen beheersbaar te houden. Basketballen is voor iedereen vanaf 18 jaar alleen toegestaan als een Corona ToegangsBewijs (CTB) getoond kan worden, zowel bij trainingen als wedstrijden. De basketbalbond heeft een vernieuwd protocol gedeeld welke per 6 november 2021 van kracht wordt. Kijk voor meer informatie op de website van de basketbalbond. 

  Op wedstrijddagen verzoeken wij je vriendelijk vooraf je geldige QR code te tonen aan één van onze vrijwiligers. Zonder code mogen we je helaas geen toegang geven tot onze sporthal. Ook moeten wij iedere keer opnieuw om de code vragen, omdat wij aan de code niet kunnen zien of het om een vaccinatiebewijs gaat of een eenmalige toegangstest. Op trainingsdagen vertrouwen we erop dat een ieder zelf de verantwoordelijkheid neemt.

  Mocht jij geen QR code kunnen of willen overleggen, dan heb je, als lid van BZ'72 de mogelijkheid om zolang als deze regel van kracht is, je lidmaatschap "slapend" te zetten. Je ontvangt dan restitutie op je contributie. Mocht je hiervan gebruik willen maken, dan kun je dit kenbaar maken via een mailtje naar ledenbz72@gmail.com. Zo snel als de QR code verplichting komt te vervallen, zullen wij je lidmaatschap automatisch weer activeren.

  Natuurlijk geldt ook nog steeds dat je thuis blijft als je klachten hebt (ook als je gevaccineerd bent!). Blijf elkaar bovendien de (anderhalve meter) ruimte geven in de diverse verblijven.

  Wij hopen van harte op jouw medewerking. Discussies over de zin of onzin van deze maatregelen met onze vrijwilligers is zonde van je energie en maakt ook de sportdag van onze vrijwilligers niet leuker. 

  Algemene regels, maatregelen en instructies vanuit de gemeente, Basketbalbond en B.Z.’72

  • Corona-coördinatoren zijn de bestuursleden: Ed, Annelies, Robin en Liane;
  • Bij binnenkomst in alle sportzalen desinfecteer je je handen en ook als je de sportzaal weer verlaat na de training of wedstrijd;
  • Kleedkamers zijn geopend;
  • Ouders mogen blijven kijken als zij een CTB kunnen laten scannen (geldt ook voor rij-ouders).

  Mocht je vragen/opmerkingen hebben, kan je dit ook beleggen bij het coronateam van B.Z.’72. Deze bestaat uit de bestuursleden: Ed, Robin, Annelies en Liane. Je kan met hen contact opnemen als je vragen hebt.

  Wij wensen jullie allen, heel veel sportplezier!

  Het bestuur

   

  Het volledige protocol van de NBB vind je hier: https://www.basketball.nl/competities/competitiezaken/coronavirus/

  Het volledige protocol van NOC/NSF vind je hier: https://nocnsf.nl/sportprotocol

  Daarnaast zijn de volgende links handig om te raadplegen voor veel gestelde vragen:

  https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-en-sport-veelgestelde-vragen

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

  6 november 2021